JCI uudiskiri: september 2017

JCI ESTONIA UUDISKIRI: SEPTEMBER 2017

Tule Fresh-Up’le!

Kas Sulle vahel tundub, et mõni inimene on justkui teiselt planeedilt? Sa kõneled temaga sama keelt, aga ometi jääb tema jutu mõte Sinu jaoks häguseks. Sa näed temas iseennast, kuid mõnikord tundub kõik olevat kõverpeeglis. Sa jagad temaga paljusid põhimõtteid, kuid sellegipoolest ei mõista Sa tema käitumise motiive. Sulle näib, et teil on ühised huvid, kuid Sa ei adu, mis talle päriselt meeldib…

Seekordne JCI FreshUp keskendub eksistentsiaalsetele teemadele – kas ja kuidas JCI Estonia kui organisatsioon selles muutuvas maailmas püsima jääb. Pealekasvava generatsiooni esindajatel ei ole enam vajadust kuuluda kuhugi organisatsiooni selleks, et olla ettevõtlik. Kuidas ja millega me neid inimesi JCI-sse meelitame? Mida on JCI-l neile pakkuda?

Ennelõunal toimuvad töötoad sektsioonides – huvilistel on oma programm, järgmise aasta presidendid ja EVP-d koostavad 2018. aasta koja aastaplaani koos treeninginstituudi ja JCI Estonia juhatusega. Pärastlõunal on oodata paari keynote-i ning päev lõppeb paneeldiskussiooniga.

JCI Fresh-Up toimub 21. oktoobril Mõdrikul Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli ruumides (aadress: Tiigivahe tee 2, Mõdriku, Vinni vald).

Õhtune pidu algab kell 19 Rakvere Kultuurikeskuses .

Päevakava

  • 10:00 – 10:15 Avasõnad
  • 10:15 – 13:00 Koolitused huvilistele, 2018 aasta juhatustele ja teistele osalejatele
  • 13:00 – 14:00 Lõuna
  • 14:00 – 14:45 Kes on Z-generatsioon ja kuidas neile läheneda Swedbanki näitel?
  • 14:45 – 15:30 Huvitav ettekanne (esineja täpsustamisel)
  • 15:30 – 16:00 Kohvipaus
  • 16:00 – 17:00 Diskussioonpaneel teemal „JCI konkurentsivõime“
  • 19:00 – …….. Tantsumaraton. Tants ja trall varajaste hommikutundideni

Early bird pilet: 25€ (kehtib kuni 08.10.2017 k.a.)
Tavapilet: 35€ (09.10-21.10.2017)
Osalustasu kanna MTÜ JCI Rakvere arveldusarvele EE772200221011627316

Pilet sisaldab nii päevast kui õhtust programmi, kohvipause, toekat lõunat ning näkse õhtusel peol.

Registreeri ennast lehel: www.jci.ee/events/freshup ja arve edastatakse sulle e-posti aadressile!

NB! Igal kojal on võimalus üritusele kaasa võtta 2 oma koja huvilist TASUTA! Palun saatke nimed Tarmole (tarmo.saremat@gmail.com) ASAP, siis teame arvete väljastamisel sellega arvestada!

Lisainfo: Tarmo Saremat, e-mail: tarmo.saremat@gmail.com, telefon: 511 7369

Toompea kojas toimub valimisüldkogu

JCI Toompea valimisüldkogu toimub 11. oktoobril kell 18.30 Nõmme jaamarestoranis Elsa.

Üldkogu raames võtame kokku käesoleva aasta sündmused, räägime tulevastest, võtame vastu uusi liikmeid, esitleme juhatusekandidaate 2018. aastaks, antakse üle presidendikett ning valitav juhatus astub ka koheselt ametisse.

Osavõtt üldkogust on TASUTA.

Kell 18.30 alustame kogunemisega, et natuke üksteisega päevamuljeid vahetada ning 19.00 üldkoguga alustada. Toompea koja poolt on tervitusjook, külalised saavad restoranist oma soovi ja maitse järgi süüa-juua tellida. Menüüd jagame peagi.

Üldkogule registreerumine: www.jci.ee/events/jci-toompea-valimisuldkogu-15-magamata-kuud/

JCI Estonia Ettevõtlusraadios!

Kuidas sünnivad erinevaid sündmused ja projektid, millest üks on arenenud ülemaailmseks, kus on plaan kaasata üle 380 miljoni inimese ühise eesmärgi nimel tegutsema. Sellest ja paljuski muust käisid Ettevõtlusraadios rääkimas JCI Estonia järgmise aasta president Henry Arnhold ja JCI Haapsalu koja president ning järgmine aasta JCI Estonia täidesaatev asepresident Anni Oja.

Kuula siit: http://ettevotlusraadio.ee/eesti-ettevotlikud-noored-jci/

Uus artiklisari alustas!

Viljam Viljasoo (JCI Estonia VP Marketing 2017) on algust teinud uue põneva organisatsioonikultuuriteemalise artiklisarjaga, mille lood aitaksid nii jayceekatel kui ka meie sõpradel väljaspool organisatsiooni paremini mõista ja aru saada JCI olemusest.

Sarja esimene lugu rändab ajas tagasi üle saja aasta ja proovib natuke sügavamalt mõtestada seda, miks JCI organisatsioon sel ajal Ameerikas tekkis ja kuidas on võimalik seda protsessi mõista ühiskonnateooriate abil.

Artikkel nr. 1: JCI organisatsiooni tekkelugu läbi sotsiaalse liikumise elutsükli aastatel 1910 – 1915

P.S. Viljam toimetab juba uute artiklite kallal ja kutsub ka kõiki teisi huvilisi kaasa mõtlema-kirjutama!

JCI TURUNDUSKONVERENTS TULEB TAAS!

Tähelepanu, turundushuvilised! Aastakonverentsil parima äriprojekti tiitliga tunnustatud JCI Turunduskonverents toimub ka sel aastal – seekord 20. novembril. Täpsem info saabub juba peatselt!

Aita maailma koristada!

15. septembril 2018 toimub ülemaailmne maailmakoristuspäev “Let’s Do It! World Cleanup Day”. Suurejoonelise koristusaktsioonini on küll veel aega, ent oma osalussoovist saab juba märku anda! Broneeri kuupäev oma kalendris ja hoia ennast kursis projekti kodulehel või Facebookis.

Silmapaistvad noored eestlased JCI Estonia poolt tunnustatud!

JCI Estonia Aastakonverentsi raames selgitati välja tänavused Silmapaistva Noore Eestlase tiitli saajad. 12 nominendi seast osutusid žürii poolt valituks füüsik ja keeleõppeplatvormi Lingvist kaasasutaja Mait Müntel, meediauuringute professor ja ühtlasi hetkel noorim Tartu Ülikooli professor Andra Siibak ning sel suvel laulupeodirigendi debüüdi teinud helilooja ja muusik Rasmus Puur. Alates 2015. aastast lisandub kolmele žürii pool välja valitud laureaadile ka rahva lemmik. Augusti teises pooles sotsiaalmeedias toimunud rahvahääletuse võitis ülekaalukalt ligi tuhande häälega ultratriatleet Rait Ratasepp. Kokku anti rahvahääletusel 3893 häält.

Lisaks võitjatele olid Silmapaistva Noore Eestlase konkursi 2017. aasta nominentideks veel Skeleton Technologies tegevjuht Taavi Madiberk, veresoontekirurg Veronika Palmiste, ZeroTurnaround tegevjuht Jevgeni Kabanov, Domus Dorpatensis tegevjuht Martin Noorkõiv, vegankohvik Inspiratsioon asutaja Toomas Laigu, füüsikateadlane Heli Lukner, Tallinna linna noortevolikogu noortevolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esinaine Valentina Moskaljova ja Tallinna linna noortevolikogu sotsiaalkomisjoni esinaine Merilin Anijärv.

12 nominendist üheksal õnnestus ka auhinnagalale kohale tulla ning õhtut koos meiega nautida. Tagasiside on senimaani olnud ääretult positiivne nii nominentide kui teiste osalejate poolt. Tooksin siin eraldi välja kirja ühelt nominendilt: “Kirjutan, et tänada väga südamliku auhinnagala eest. Nautisin nii hoogsat muusikat, tseremooniat kui ka kaasnominentide suurepärast seltskonda. Palju jaksu edasiseks!“.

Ootame jätkuvalt tagasisidet – nii positiivset kui negatiivset – mis annaks hea sisendi nii projekti lõpukoosolekule kui ka soovitusteks järgmisele projektijuhile. Oma mõtted edasta aadressil annetmuru@gmail.com.

Pilte auhinnagalast näeb siit.

Kindlasti pane “like” ka meie Facebooki fännilehele, et uue aasta TOYP Estonia uudistega kursis olla!

Suur ja siiras tänu kõigile, kes nõu ja jõuga toetasid ning ühel või teisel viisil kaasa lõid!

Annet Muru, TOYP Estonia 2017 projektijuht

Kuu tegija

Mare-Liis Kanarik (JCI Toomemäe)

Mõni nädal tagasi toimus Tartus JCI Estonia Aastakonverents, mille juhtpositsioonil oli Mare-Liis, kes juhirolli vastu võttes polnud veel ise ühelgi JCI konverentsil osalenud. Julgus ja tahe midagi jaycees korda saata avaldus temas aga juba esimesel kokkupuutel kojaga, kui ta 2016. aasta aprillis JCI Toomemäe koja lõunale tuli. Kojaliikmetele jäi kohe silma tema avatus ja rõõmsameelsus. Lühikese JCI tegemiste tutvustamise järel oli Mare-Liis valmis Tartu Rat Race’i korraldamises kaasa lööma ning juba sügisel hüppaski Mare-Liis pea ees tundmatusse vette ja võttis vastu JCI Estonia Aastakonverentsi direktori ametikoha. Juhtides konverentsi eduka lõpptulemuseni olid Mare-Liisil plaanid suured, ta hoidis kogu aeg sihti silme ees, mõtles nii üldpildile kui väikestele detailidele, töötas ise kõvasti positiivse tulemi nimel ning rõõmsameelselt kaasas meeskonnaliikmeid, pani kogu tiimi ühiselt toimima ja  lõi mõnusa sünergia kogu meeskonnas. Mare-Liisi alatine positiivsus ja entusiasm olid need, mis olid võtmeks selleaastase JCI Estonia Aastakonverentsi õnnestumisel.

Paralleelselt aastakonverentsi meeskonna juhtimisega oli Mare-Liis aktiivselt tegev teisteski projektides. 2016. jõulupeo korraldusmeeskonnas kokkupandud tantsukavast ja läbiviidud seltskonnamängudest räägitakse kojas veel aastaid legende. Samuti jõudis ta panustada RatRace ja sünnipäevareisi õnnestumisse. 

Mare-Liis on teinud lühikese aja jooksul kojas tähelepanuväärse arengu. Ta ei karda uusi väljakutseid ja võtab meeleldi uued projektid ja rollid ette. Juba pühapäeva hommikul, peale just läbi saanud aastakonverentsi, avaldas Mare-Liis soovi olla järgmise aasta RatRace projektijuht. 

Mare-Liis võlub inimesi oma sooja oleku, aktiivsuse ja laia naeratusega ning seda nii kodus, tööl kui ka koja tegemistes. Ta pakatab energiast ja teotahtest ning tema entusiasm on kadestamisväärt.

Kuu tegija on rubriik, kus vaatame tagasi lõppeva kuu sündmustele ja tunnustame kõige tublimaid organiseerijaid ja tähelepanuväärsemaid JCI inimesi. Kas sinu kojakaaslane on midagi väga erilist korda saatnud ja vääriks järgmises uudiskirjas ära märkimist? Anna meile teada! Kirjuta aadressile sisekommunikatsioon@jci.ee

Järelkaja

JCI Toompea esimeste eestlastena JCI Regatil.

JCI Toompea tegi ajalugu ning osales esimeste eestlastena augustis Horvaatias toimunud JCI Regatil. Tegemist on juba mitmeid aastaid kestva traditsioonilise purjeregatiga ning sellel aastal osales 13 purjekat, millel igaühel seilas 8 vahvat JCI-kat üle Euroopa. JCI Toompeal avanes võimalus regatil osaleda tänu oma twinningkojale JCI Stockholmile, kes tegi pakkumise, millest lihtsalt ei saanud keelduda!

Merel oldi kokku 6 päeva, millest kolmel toimusid võistlused vapra kapteni Henrik Ödmani juhtimisel. Laeva nimeks oli Viking Ship, mis andis võimaluse tõelisteks viikingiteks kehastuda ning võitlesime endale välja pingereas tubli keskmise koha. Igal õhtul peatuti erinevas sadamas ning külastati armsaid ajaloolisi linnu ning külasid. Õhtud olid sisustatud JCI-le iseloomuliku parima meelelehutusega, meile olid välja valitud parimad söögikohad parima programmiga (ekskursioonid, oksjon, after- ja afterafterpartyd). Saime rohkelt päikest, merd, ujumist ja lahedat seltskonda. Seltskonna moodustasid peamiselt hollandlased, kes on ka regati korraldajad ning sakslased, kuid oma purjekaga olid väljas ka skandinaavlased ning isegi türklased.

Paljud osalesid regatil juba mitmendat korda ning seda tahaksin teha ka mina! Kas 2018 oleme väljas eestlaste paadiga? Loe 2018. aasta regati kohta lähemalt siit

Muljetas Anna-Mari Oomer, JCI Toompea

JCI Toompea käis külas JCI Kotkal

JCI Toompea esidus külastas 29.09 – 01.10 Soomes JCI Kotka koda, kellega täitus sellel aastal twinninglepingust 25 aastat. Külastus oli meeliülendav ning vatuvõtt oli väga sõbralik ja viimse detailini läbi mõeldud.

Laupäeva hommikul külastasime kohalikku turgu, kus saime maitsa õiget possot. Pidi olema hea ravim absoluutselt kõige vastu! Käisime vaatasime üle Kymijoki jõe ning selle kaldal asuva Vene tsaar Aleksander III-le kuulunud kalastusmaja. Proovisime pisikesi putukaid. Õnneks olid nad töödeldud kujul ja hamba alt jooksu ei pannud. Pärast lõunasööki panime ennast proovile paintballi-väljakul. Väljusime õnneks mängust kõik suuremate vigastusteta.

Ootame juba kannatamatult märtsi, sest siis toimub Kotkas Soome ühe regiooni konverents. Esimesed registreerunud Eestist on juba olemas. Kutsume endaga kaaslasi ühinema!